Χωριάτικες ανοιχτές πίτες με λουκάνικα και φέτα

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μην σας τρομάξουν οι οδηγίες! Είναι πολύ απλή συνταγή!!
Χωριάτικες ανοιχτές πίτες με λουκάνικα και φέτα
photo: ddora

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2-4 κ.σ. κρύο νερό
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 λουκάνικα
  • 12 ντοματούλες τσέρι κομμένες στη μέση
  • 100γρ. φέτα
  • αυγό
  • σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάζετε το αλέυρι με το βούτυρο, παγωμένο, στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
  3. Προσθέτετε 2-4 κ.σ. νερό και χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.
  4. Διπλώνετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  5. Τηγανίζετε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και κόβετε το καθένα σε 4 ροδέλες.
  6. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και τη χωρίζετε σε 6 μπαλίτσες (διαμέτρου 20εκ.).
  7. Μοιράζετε στο κέντρο της ζύμης τα λουκάνικα μαζί με τις ντοματούλες και τη φέτα θρυμματισμένη και σηκώνετε προς τα πάνω τις άκρες "τσιμπώντας" να κολλήσουν, χωρίς να κλείσουν εντελώς.
  8. Αλείφετε τις πίτες με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  9. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι πίτες σερβίρονται ζεστές. Η συνταγή είναι απ' το "Τί να μαγειρέψω σήμερα;".

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 15-9-11  
    Μα λέω και εγώ που την είδα ξανά και την έχω κάνει κιόλας είναι τέλεια τα έχω δοκιμάσει και με βραστό κοτόπουλο και φέτα μέσα τα πρωτινό είναι πανεύκολα
    #
    Σχόλιο από tjo, 15-9-11  
    Πραγματικά πεντανόστιμη, ότι και να προσθέσεις ότι και να αφαιρέσεις πάντα πετυχαίνει! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-9-11  
    Επειδή η ζύμη είναι ίδια με της τάρτας ήθελα να ρωτήσω αν βγαίνει τραγανή.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ddora, 16-9-11  
    αν κατάλαβα καλά tjo γίνονται κάτι σαν πουγκάκι?
    #
    Σχόλιο από tjo, 19-9-11  
    ναι, σαν πουγκί βγαίνει ανοιχτό όμως.. δηλ.. καλύτερά να το πω σαν καλαθάκι!
    οχι δεν βγαίνει τραγανή, σαν ψωμάκι γίνεται επειδή βγάζουν και ζουμάκι τα λουκάνικα με τις ντοματούλες.
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 20-9-11  
    Ευχαριστώ tjo!Πιρουνάκια όταν το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από ddora, 24-9-11  
    Αν βαθμολογούσαμε και την μυρωδιά 50 πηρουνάκια δεν θα έφταναν ! πολύ ωραία συνταγή και εύκολη. The hard part είναι να κάνεις ένα ένα τα "καλαθάκια", εγώ tjo έστρωσα λαδόκολλα σε ένα ταψάκι του μπακλαβά άνοιξα τα 4 μπαλάκια σε φύλλο και τα υπόλοιπα όπως τα περιγράφεις... θα ανεβάσω και φωτο να καμαρώσεις ! πάντως το ζυμάρι βγαίνει πιο τραγανό από της τάρτας. Splendit !!
    #
    Σχόλιο από tjo, 26-9-11  
    Χίλια ευχαριστώ για τα σχόλια, τα πιρουνάκια και κυρίως τη φωτό! Όσες φορές και αν έχω προσπαθήσει οι φωτό μου είναι αρκετά μεγάλες για να ανέβουν..
    #
    Σχόλιο από Venesk, 27-10-11  
    Πολύ ωραία και εύκολα! Όσοι δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από mkkk, 19-11-11  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-11-16  
    Έγιναν πολύ νόστιμα!!!

    Τα έφτιαξα με φύλλο έτοιμο, κουρού. Έριξα και λίγη ρίγανη πάνω απ'την γέμιση.

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 15-9-11  
    Μα λέω και εγώ που την είδα ξανά και την έχω κάνει κιόλας είναι τέλεια τα έχω δοκιμάσει και με βραστό κοτόπουλο και φέτα μέσα τα πρωτινό είναι πανεύκολα
    #
    Σχόλιο από tjo, 15-9-11  
    Πραγματικά πεντανόστιμη, ότι και να προσθέσεις ότι και να αφαιρέσεις πάντα πετυχαίνει! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από tjo, 19-9-11  
    ναι, σαν πουγκί βγαίνει ανοιχτό όμως.. δηλ.. καλύτερά να το πω σαν καλαθάκι!
    οχι δεν βγαίνει τραγανή, σαν ψωμάκι γίνεται επειδή βγάζουν και ζουμάκι τα λουκάνικα με τις ντοματούλες.
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 20-9-11  
    Ευχαριστώ tjo!Πιρουνάκια όταν το δοκιμάσω!
    #
    Σχόλιο από ddora, 24-9-11  
    Αν βαθμολογούσαμε και την μυρωδιά 50 πηρουνάκια δεν θα έφταναν ! πολύ ωραία συνταγή και εύκολη. The hard part είναι να κάνεις ένα ένα τα "καλαθάκια", εγώ tjo έστρωσα λαδόκολλα σε ένα ταψάκι του μπακλαβά άνοιξα τα 4 μπαλάκια σε φύλλο και τα υπόλοιπα όπως τα περιγράφεις... θα ανεβάσω και φωτο να καμαρώσεις ! πάντως το ζυμάρι βγαίνει πιο τραγανό από της τάρτας. Splendit !!
    #
    Σχόλιο από tjo, 26-9-11  
    Χίλια ευχαριστώ για τα σχόλια, τα πιρουνάκια και κυρίως τη φωτό! Όσες φορές και αν έχω προσπαθήσει οι φωτό μου είναι αρκετά μεγάλες για να ανέβουν..
    #
    Σχόλιο από Venesk, 27-10-11  
    Πολύ ωραία και εύκολα! Όσοι δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από mkkk, 19-11-11  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-11-16  
    Έγιναν πολύ νόστιμα!!!

    Τα έφτιαξα με φύλλο έτοιμο, κουρού. Έριξα και λίγη ρίγανη πάνω απ'την γέμιση.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-9-11  
    Επειδή η ζύμη είναι ίδια με της τάρτας ήθελα να ρωτήσω αν βγαίνει τραγανή.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ddora, 16-9-11  
    αν κατάλαβα καλά tjo γίνονται κάτι σαν πουγκάκι?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες - Πιτάκια
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    πίτες
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    voblo pita
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της voblo
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΑΛΜΥΡΑ ΠΙΤΑΚΙΑ
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369