κύρια φωτογραφία συνταγής Χωριάτικες ανοιχτές πίτες με λουκάνικα και φέτα
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Μην σας τρομάξουν οι οδηγίες! Είναι πολύ απλή συνταγή!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι πίτες σερβίρονται ζεστές. Η συνταγή είναι απ' το "Τί να μαγειρέψω σήμερα;".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
6 άτομα
  1. 200 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  2. 100 γρ. βούτυρο
  3. 2-4 κ.σ. κρύο νερό
  4. 12 ντοματούλες τσέρι κομμένες στη μέση
  5. 100 γρ. φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Βάζετε το αλέυρι με το βούτυρο, παγωμένο, στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμματα.

  3. 3

    Προσθέτετε 2-4 κ.σ. νερό και χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.

  4. 4

    Διπλώνετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  5. 5

    Τηγανίζετε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και κόβετε το καθένα σε 4 ροδέλες.

  6. 6

    Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και τη χωρίζετε σε 6 μπαλίτσες (διαμέτρου 20εκ.).

  7. 7

    Μοιράζετε στο κέντρο της ζύμης τα λουκάνικα μαζί με τις ντοματούλες και τη φέτα θρυμματισμένη και σηκώνετε προς τα πάνω τις άκρες "τσιμπώντας" να κολλήσουν, χωρίς να κλείσουν εντελώς.

  8. 8

    Αλείφετε τις πίτες με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι.

  9. 9

    Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Μα λέω και εγώ που την είδα ξανά και την έχω κάνει κιόλας είναι τέλεια τα έχω δοκιμάσει και με βραστό κοτόπουλο και φέτα μέσα τα πρωτινό είναι πανεύκολα

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα