Χωριάτικες ανοιχτές πίτες με λουκάνικα και φέτα
Μην σας τρομάξουν οι οδηγίες! Είναι πολύ απλή συνταγή!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι πίτες σερβίρονται ζεστές. Η συνταγή είναι απ' το "Τί να μαγειρέψω σήμερα;".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Βάζετε το αλέυρι με το βούτυρο, παγωμένο, στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
-
3
Προσθέτετε 2-4 κ.σ. νερό και χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.
-
4
Διπλώνετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
-
5
Τηγανίζετε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και κόβετε το καθένα σε 4 ροδέλες.
-
6
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και τη χωρίζετε σε 6 μπαλίτσες (διαμέτρου 20εκ.).
-
7
Μοιράζετε στο κέντρο της ζύμης τα λουκάνικα μαζί με τις ντοματούλες και τη φέτα θρυμματισμένη και σηκώνετε προς τα πάνω τις άκρες "τσιμπώντας" να κολλήσουν, χωρίς να κλείσουν εντελώς.
-
8
Αλείφετε τις πίτες με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι.
-
9
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (10)