Χωριάτικη πίτα
Νόστιμη, απλή, υγιεινή και νηστίσιμη πιτούλα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω, καθαρίζω και κόβω τα λαχανικά μου.
-
2
Βγάζω τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβω σε κομμάτια.
-
3
Βράζω τις πατάτες μου και όταν ετοιμαστούν, τις βγάζω και τις λιώνω ελαφρώς με το πηρούνι ή τις κόβω σε λεπτές ροδέλες.
-
4
Λαδώνω ένα ταψάκι και στρώνω τα 2 φύλλα, λαδώνοντας τα λίγο επίσης.
-
5
Μετά βάζω1 στρώση πατάτας, αλατοπιπερίζω, μία στρώση ντομάτας, αλατίζω, ρίχνω από πάνω διάσπαρτα τις ελιές και μπόλικη ρίγανη αλατίζω πάλι λίγο.
-
6
Τέλος, την κλείνω με τα άλλα 2 φύλλα αλειμένα με λαδάκι.Το τελευταίο φύλλο το ραντίζω με λίγο νεράκι και κόβω την πιτούλα μου σε κομμάτια
-
7
Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ωρίτσα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια