κύρια φωτογραφία συνταγής Χόρτα Τσιγαριστά
nellos
nellos @cook_8496197
,

Μια Κρητική συνταγή για χόρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

http//everythingcook.blogspot.gr/ Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό χόρτα άγρια καλά πλυμένα
  2. 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  3. 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  5. 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  6. 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  7. 250 ml ελαιόλαδο
  8. 1 ποτ. του νερού κρασί ροζέ
  9. 1 κ.σ. κοφτό αλάτι χοντρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

  2. 2

    Ρίχνουμε και τα χόρτα ανακατεύουμε

  3. 3

    Και μόλις μαραθούν ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40-45 λεπτά.

  4. 4

    Προσέχουμε το φαγητό να μη χάσει τα υγρά του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

  5. 5

    Οταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε. Buon apettito!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Τα κάνω συχνά αλλά με μαϊντανό. Το πράσο κάνει τη διαφορά.

Από

nellos
nellos @cook_8496197
στις
,