Χορταστική σούπα με βρώμη πηχτή κι αχνιστή διαίτης
Ζεστή, διαφορετική σουπίτσα, όλο βιταμίνες! Θα σας κρατήσει για όλη την ημέρα. Από ότι ξέρω η βρώμη βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Είναι τόσο νόστιμη που δε θέλει καν λάδι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και με τραχανά.Αν δεν νηστεύετε/είστε vegans/προσέχετε πολύ προσθέστε λίγη τριμμένη φέτα ή ανθότυρο από επάνω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο (βαθιούτσικη, η βρώμη καμιά φορά φουσκώνει πολύ), τσιγαρίζετε σε νερό τα κρεμμύδια και τις πιπεριες. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο και μαλακώσουν οι πιπεριές, προσθέστε τη μελιτζάνα (ή τα κολοκυθάκια) πολύ ψιλοκομμένη (ξεπικρίστε πριν σε αλάτι αν χρειάζεται), το λάχανο και τη ντομάτα, και ανακατεύετε ζωηρά να μην αρπάξουν προσθέτοντας μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό σταδιακά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το σκόρδο και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και το μαϊντανό. Όταν βγάλουν υγρά, προσθέστε 4 κούπες βραστό νερό (αν θέλετε με κύβο λαχανικών) και βράστε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το λάχανο.
-
2
Προσθέστε τη βρώμη και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά. Προσοχή- εάν πάει να αρπάξει η κατσαρόλα στον πάτο, προσθέστε λίγο νερό, ανακατέψτε και χαμηλώστε ελάχιστα το μάτι.
-
3
Προσθέστε το αλάτι και το μαϊντανό.
-
4
Πριν σερβίρετε αν θέλετε προσθέστε ελαιόλαδο
Σχόλια