Χορτοκεφτέδες με γιαούρτι και δυόσμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όσους δεν αρέσει ο τραχανάς τον αντικαθιστούν με σιμιγδάλι!Η συνταγή είναι από το vita.gr
Υλικά
-
Για τους χορτοκεφτέδες
-
1 1/2 κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα)
-
2 πράσα
-
1/2 φλυτζάνι γλυκό τραχανά
-
1 φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Αλεύρι για το τηγάνισμα
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
-
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
-
1 ματσάκι δυόσμο
-
2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά τα χόρτα. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με αλάτι και τα αφήνετε 15 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια, τα στύβετε με τα χέρια σας.
-
2
Ψιλοκόβετε τα πράσα και το δυόσμο.
-
3
Ξύνετε το λάιμ.
-
4
Αναμειγνύετε τον τραχανά με λίγο καυτό νερό και τον αφήνετε να μαλακώσει.
-
5
Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τα χόρτα με τα πράσα, την κεφαλογραβιέρα και τον τραχανά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
6
Ζυμώνετε με τα χέρια καλά το μείγμα.
-
7
Παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες.
-
8
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο και το ξύσμα λάιμ.
-
9
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αλευρώνετε έναν-έναν τους χορτοκεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)