Χορτόσουπα πολύχρωμη
Νόστιμη, υγιεινή, ελαφριά αλλά και χορταστική χορτόσουπα. Τα ανηψάκια μου την τσακίζουν! Οπότε μαμάδες.... άμεση δοκιμή!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να διορθώσουμε την γεύση και την όψη της σούπας μας και να μην είναι τόσο υδαρή, αλέθουμε στο Multi δυο κουταλιές από το μείγμα και το προσθέτουμε στη σούπα. (Μυστική συνταγή της μαμάς, το κάνει σε όλες τις σουπίτσες)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο.
-
2
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
-
3
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κολοκυθάκι και την σελινόριζα σε κυβάκια.
-
4
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια
-
5
Και κόβουμε το λάχανο ψιλό όπως για την σαλάτα.
-
6
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι τσιγαρίζουμε το κρεμυδάκι και το πράσο.
-
7
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και σωτάρουμε ως να πιούν τα υγρά τους.
-
8
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κολοκυθάκι και την σελινόριζα σωτάρουμε για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασάκι.
-
9
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό και τα κλαράκια σέλινου.
-
10
Όταν μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες λιγάκι (περίπου 15' γιατί τα έχουμε μικρά κομματάκια κομμένα) προσθέτουμε το μπρόκολο.
-
11
Μετά από 2'-3' λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και την μανέστρα.
-
12
Μόλις βράσουν τα λαχανικά προσθέτουμε λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια (20)