Χουρμαδοτρουφάκια
Για όσους αρέσουν οι χουρμάδες)
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα έκανε μία φίλη μου και μου έδωσε και δοκίμασα μου άρεσαν και ζήτησα την συνταγή μου είπε που την βρήκε και σας την δίνω με την σειρά μου και εγώ. Είναι συνταγή τις Βέφας.
Υλικά
-
1 1/2 κούπα χουρμάδες ψιλοκομμένους
-
2 κουταλιές κονιάκ
-
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
-
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
-
1 κουταλιά κακάο
-
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
-
1 κουταλάκι κανέλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
1 βανίλια
-
Κουβερτούρα ή σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τους χουρμάδες και τους ραντίζουμε με το κονιάκ.
-
2
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το γαρύφαλλο και την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα, μέχρι να γίνει εύπλαστο. Εάν πήξει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό να το αραιώσουμε. Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας.
-
5
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια, ώστε να πάει παντού η κουβερτούρα. Τέλος, τα βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει η σοκολάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια