Χοχλιοί με κολοκυθάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή γίνεται και με ρύζι (χωρίς τα κολοκύθια φυσικά).
Υλικά
-
1 κιλό χοχλιούς
-
λάδι
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
3-4 ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβα
-
10-15 κολοκυθάκια μικρά
-
λίγο μαιντανό
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς καλά.
-
2
Ξεβράζουμε 1-2 φορές.
-
3
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα (όχι να γίνουν τελείως να βαστάνε).
-
4
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους χοχλιούς και γυρνάμε μέχρι να μπει το λάδι μέσα τους.
-
5
Ύστερα ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
-
6
Τέλος βάζουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας,αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Σχόλια (2)