Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. Ξύδι
  2. Πάπρικα γλυκιά
  3. Αλάτι χοντρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και καθαρίζουμε τα κελύφη τους από τυχόν χώματα.

  2. 2

    Σ' ένα διχτυωτό τσουβαλάκι (π.χ. από πατάτες) ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί με κομματάκια φιδέ και λίγο μαρουλάκι. Χρησιμοποιούμε διχτυωτό, για να αερίζονται.

  3. 3

    Δένουμε ή κλείνουμε το τσουβαλάκι, για να μη φύγουν, το βάζουμε μέσα σ' ένα ταψάκι και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Η διαδικασία αυτή του ταΐσματος βοηθάει στο να βγάλουν τα σαλιγκάρια τα περιττώματά τους και να είναι καθαρά.

  4. 4

    Την επόμενη μέρα, κρατάμε τα ζωντανά σαλιγκάρια και πετάμε τα ψόφια. Τα ξεπλένουμε 1-2 φορές σε σουρωτήρι.

  5. 5

    Σε πλατιά κατσαρόλα τα ρίχνουμε μέσα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα ζεσταίνουμε, έως ότου να μην κουνιούνται.  Σε άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα σαλιγκάρια (αφού τα έχουμε στραγγίσει), αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15'.  Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15'.

  6. 6

    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα