Χρυσαφένια σνίτσελ με κίτρινο ρυζάκι
Τρυφερά κομμάτια γαλοπούλας με ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλετε να ανεβάσετε λίγο ακόμη την γεύση στά σνίτσελ, μόλις τα τηγανίσετε βάλτε 1 φέτα γκούντα από επάνω και βάλτε τα στόν φούρνο μέχρι να λιώσει.Προσθέστε και μανιτάρια αλά κρέμ μαζί με το ρύζι. Η γεύση απογειώνεται!
Υλικά
-
1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας(ή κοτόπουλου)
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
2 αυγά
-
Για το ρύζι
-
ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
-
1 κύβο (κότας)
-
1 πρέζα αλάτι
-
πιπέρι,
-
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ( κοφτό) κάρυ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σέ 1 ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι με τα μυρωδικά,ώστε να κάνουμε 1 μείγμα αρκετό για να πανάρει όλα τα κομμάτια γαλοπούλας.
-
2
Χτυπάμε 2 αυγά και αφού πανάρουμε τα σνίτσελ στην φρυγανιά, τα βουτάμε στο αυγό καί ξανά στήν φρυγανιά.
-
3
Τηγανίζουμε σέ ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
-
4
Σέ 1 κατσαρολάκι βάζουμε 2 φλυτζ. τσ. νερό γεμάτα.
-
5
Προσθέτουμε τά υπόλοιπα υλικά και 1 φλυτζ. τσ.ρύζι
-
6
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να πιεί το νερό του. Έτοιμο.
Σχόλια (10)