Χρυσαφένιες πατατοκροκέτες γεμιστές με έμενταλ
Ιδανική συνταγή για πάρτυ ή για βραδιές με φίλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει όμορφα με bbq sauce, ketchup ή sour cream.Προσοχή να μην "τραυματίσετε" το πανάρισμα κατά το τηγάνισμα, γιατί ο πουρές που χύνεται μέσα στο λάδι το κάνει να φουσκώνει και να αφρίζει. Σε αυτή την περίπτωση τραβήξτε το σκεύος από τη φωτιά κι όταν ηρεμήσει ο αφρός αφαιρέστε την "τραυματισμένη" φλογέρα και συνεχίστε το τηγάνισμα.
Υλικά
-
4-5 μεγάλες πατάτες
-
2 μεγάλα καρότα
-
2 κρεμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
-
5-6 κλαδάκια μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο
-
2-3 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν
-
2-3 κλαδάκια φρέσκο κόλιανδρο
-
1 αυγό
-
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
-
6 φέτες μπέικον
-
τυρί έμενταλ για την γέμιση
-
1/2 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
-
μπόλικη γλυκιά πάπρικα
-
αλάτι, πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
-
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
-
1 φλ. τσαγιού τρίμμα φρυγανιάς
-
2 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε καλά τις πατάτες και τα καρότα.
-
2
Τα λιώνουμε σε πουρέ και προσθέτουμε το βούτυρο.
-
3
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Προσοχή να μην νερουλιάσει ο πουρές. Βάζουμε τόσο γάλα όσο να είναι διαχειρίσιμος στο ζύμωμα μετά.
-
4
Προσθέτουμε το αυγό καλά χτυπημένο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην κόψει.
-
5
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεροψήνουμε το μπέικον, χωρίς λάδι, το οποίο πρωτίστως έχουμε ψιλοκόψει όσο περισσότερο μπορούμε.
-
6
Όταν γίνει τραγανό το μπέικον προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να μαραθεί λιγάκι.
-
7
Ένα λεπτό πριν τραβήξουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε το μαιντανό, το εστραγκόν και το κόλιανδρο.
-
8
Αναμειγνύουμε καλά καλά τον πουρέ μας με το μπέικον και τις πρασινάδες και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
9
Στο μεταξύ κόβουμε το έμενταλ σε μπαστουνάκια περίπου 2 εκατοστά μήκος και 1 εκατοστό πλάτος.
-
10
Όταν κρυώσει ο πουρές παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και την ανοίγουμε στην παλάμη μας.
-
11
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι τυρί και τυλίγουμε σε ρολό τον πουρέ, κρύβοντας μέσα του το έμενταλ.
-
12
Αφού φτιάξουμε όλες τις φλογέρες, τις βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα για να σφίξουν και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
-
13
Πριν το τηγάνισμα περνάμε τις φλογέρες από το αλεύρι, το αυγό και την φρυγανιά (με αυτή ακριβώς την σειρά).
-
14
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος, ώστε οι φλογέρες να καλύπτονται από το λάδι.
-
15
Με μια λαβίδα γυρνάμε τις φλογέρες έτσι ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
-
16
Αφαιρούμε από το λάδι και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
-
17
Σερβίρουμε αμέσως
Σχόλια