Χριστουγεννιάτικα Mince Pies
Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα γεμιστά γλυκά ταρτάκια με mincemeat χωρίς κρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Mπορούμε να δημιουργήσουμε σχέδια στην επιφάνεια τους είτε με άχνη είτε με κομματάκια ζύμης σε σχήμα αστεράκι, δεντράκι κλπ. Το μέγεθος των τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.Mincemeat θα βρείτε σε καταστήματα με αγγλικά προϊόντα και delicatessen. Περιέχει αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα (μήλα, σταφίδες κλπ), λικέρ και μπαχαρικά.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 πρέζα αλάτι
-
λίγο νεράκι (όσο πάρει)
-
1 βαζάκι mincemeat (400-500 γρ)
-
2 κυκλικά τσέρκι σε διαφορετικά μεγέθη
-
φόρμα ή ατομικά φορμάκια για mince pies ή cupcakes
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
2
Ανοίγουμε φύλλο όπως θα κάναμε για οποιαδήποτε τάρτα και όσο πιο λεπτό μπορούμε.
-
3
Με τα τσέρκι κόβουμε τη ζύμη σε κυκλάκια 2 διαφορετικών μεγεθών.
-
4
Το μεγάλα κυκλάκια θ΄αποτελέσουν τη βάση και τα τοιχώματα των mince pies και τα τοποθετούμε μέσα στα φορμάκια.
-
5
Κατόπιν τα γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση mincemeat.
-
6
Kαπακώνουμε με τα μικρότερα κυκλάκια που δημιουργήσαμε και σφραγίζουμε τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλα μας.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20-30 mins, ανάλογα με το μέγεθος τους.
-
8
Εφ΄όσων κρυώσουν γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη. Καλά Χριστούγεννα!
-
9
Συνδυάζονται με Port ή Vinsanto Σαντορίνης.
-
10
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια