Χριστουγεννιάτικα μπισκότα 2
Μπισκοτάκια σε Χριστουγεννιάτικα σχήματα διακοσμημένα με γλάσο και σοκολάτα.
Υλικά
-
1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμ. δωμ.
-
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
-
2 κρόκους
-
1 αυγό ολόκληρο
-
2 βανίλιες
-
3 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 κτ. γλ. μπέικιν
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα και το τυλίγουμε σε διαφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
3
Στην συνέχεια ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1cm και κόβουμε με ότι γιορτινά κουπ απ διαθέτουμε.
-
4
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C ώσπου να ροδίσουν.
-
5
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα βουτάμε σε σοκολάτα λιωμένη, σε χρωματιστό γλάσο ή όπως η φαντασία μας προστάζει!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)