chrisko
chrisko @cook_8467602
,

Μια εύκολη κι ωραία συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο από τον Σ. Παρλιάρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκίμασα την συνταγή χρησιμοποιώντας 250 γρ λευκή ζάχαρη γιατί δεν είχα καστανή.Στο γλάσο καλό είναι να ρίχνετε την άχνη στο ασπράδι λίγη λίγη για να έχετε τον έλεγχο της πυκνότητας του. Εγώ πρόσθεσα και μια βανίλια.Προσοχή στον χρόνο ψησίματος ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός! Τα μπισκότα πάντα τα βγάζουμε όταν ακόμα είναι λίγο μαλακά, δεν περιμένουμε να σκληραίνουν στον φούρνο!Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα! Αν θέλετε δείτε και το βίντεο απο την εκπομπή όπου παρουσιάστηκε η συνταγή εδώ http//www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=21082&subid=2&pubid=20742756

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 250 γραμμάρια βούτυρο
  2. 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  3. 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 2 κουταλιές γάλα
  6. 500 γραμμάρια αλεύρι
  7. 0.5 κουταλάκι κανέλα
  8. 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
  9. 0.5 μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  10. 1 ασπράδι αυγού
  11. 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

  2. 2

    Την ανοίγουμε με έναν πλάστη, την κόβουμε με φορμάκια σε διάφορα σχέδια.

  3. 3

    Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα πρώτα ή σιλικόνη ψησίματος, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

  4. 4

    Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας στο χέρι το ασπράδι με την άχνη κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γλασάρουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο.

Σχόλια (42)

Thanasis Panos Hara Voskaki
Thanasis Panos Hara Voskaki @cook_19514846
Φαίνονται υπέροχα!!!θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούν να ζυμωθουν στο χέρι λόγω έλλειψης μίξερ. Θα έχουν καλό αποτέλεσμα;

Από

chrisko
chrisko @cook_8467602
στις
,