Χριστουγεννιάτικο cheesecake
Χριστουγεννιάτικο cheesecake με μελομακάρονα που έμειναν και αχλάδια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή του Βασίλη Καλλίδη.
Υλικά
-
400 γρμ μελομακάρονα
-
1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
-
100 γρμ βούτυρο
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 γερή πρέζα κανέλα
-
Για την κρέμα
-
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
-
1 συσκευασία τυρί κρέμα
-
1/2 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1 πρέζα κανέλα
-
Για τα αχλάδια
-
8 αχλάδια
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
χυμός από μισό λεμόνι
-
λίγη βανίλια
-
Για τη σος
-
200 γρμ. κουβερτούρα
-
200 γρμ. γάλα εβαπορέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους, τα αραδιάζουμε όρθια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, δύο φλιτζάνια νερό, τη βανίλια και το λεμόνι.
-
2
Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με τα μελομακάρονα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
-
4
Χτυπάμε στο πολυμίξερ την σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα από πορτοκάλι και λίγη κανέλα.
-
5
Στρώνουμε τη βάση του τσιζκέικ στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας. Πιέζουμε ελαφρά και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
-
6
Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί και την ανακατεύουμε εκτός φωτιάς με το εβαπορέ.
-
7
Σερβίρουμε το γλυκό με τη σος σοκολάτας και το διακοσμούμε με τα αχλάδια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)