κύρια φωτογραφία συνταγής Χριστουγεννιάτικο cheesecake

Χριστουγεννιάτικο cheesecake

Raindrop
Raindrop @Raindrop
Zante

Χριστουγεννιάτικο cheesecake με μελομακάρονα που έμειναν και αχλάδια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή του Βασίλη Καλλίδη.

#περισσεύματα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
  2. 100 γρμ βούτυρο
  3. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  4. 1 γερή πρέζα κανέλα
  5. Για την κρέμα
  6. 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  7. 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  8. 1/2 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  9. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  10. 1 πρέζα κανέλα
  11. Για τα αχλάδια
  12. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  13. χυμός από μισό λεμόνι
  14. λίγη βανίλια
  15. Για τη σος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα αχλάδια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους, τα αραδιάζουμε όρθια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, δύο φλιτζάνια νερό, τη βανίλια και το λεμόνι.

  2. 2

    Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. 3

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με τα μελομακάρονα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.

  4. 4

    Χτυπάμε στο πολυμίξερ την σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα από πορτοκάλι και λίγη κανέλα.

  5. 5

    Στρώνουμε τη βάση του τσιζκέικ στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας. Πιέζουμε ελαφρά και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.

  6. 6

    Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί και την ανακατεύουμε εκτός φωτιάς με το εβαπορέ.

  7. 7

    Σερβίρουμε το γλυκό με τη σος σοκολάτας και το διακοσμούμε με τα αχλάδια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

Raindrop
Raindrop @Raindrop
στις
Zante