Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Κορμός σοκολάτας σε σχήμα δέντρο.
Υλικά
-
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
1 κουτί νερό (μετράμε με το κουτί από το γάλα)
-
5 κ.σ. κάστερ πάουντερ
-
125 γρ. κουβερτούρα
-
1 βιτάμ πλάκα
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Σοκολατένιοι Αγιοβασίληδες
-
Πράσινη τρούφα
-
Χρωματιστά καραμελάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα πάνω σε σιγανη φωτιά τα 125 γρ κουβερτούρα με το βιτάμ να λιώσουν.
-
2
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε συνέχεια.
-
3
Ανακατεύουμε το νερό με την κάστερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
-
4
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-
5
Κατευάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
-
6
Αδειάζουμε το υλικό σε μία φόρμα σε σχήμα δέντρο αφού πρώτα έχουμε καλύψει με σελοφάν για να μπορούμε να το ξεφορμάρουμε.
-
7
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
-
8
Λιώνουμε τα 200 γρ κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κρυώσει για να στέκεται.
-
9
Ξεφορμάρουμε το γλυκό και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
-
10
Πασπαλίζουμε με πράσινη τρούφα και στολίζουμε με τα καραμελάκια και τος Αγιοβασίληδες.
Σχόλια (4)