Χριστουγεννιάτικο γρήγορο μιλφέιγ
Γρήγορο και νόστιμο μιλφέιγ για την ημέρα των Χριστουγέννων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φύλλα τα βγάζουμε από το ταψί αφού κρυώσουν για να μην σπάσουν. Τα φύλλα πρέπει να ξεπαγώσουν καλά πριν τα τοποθετείσετε στο ταψί για να ψηθούν.Τρώγεται πάντα φρέσκο και διατηρείται στο ψυγείο.Η συνταγή αυτή είναι ίδια με το Μιλφέιγ του Κωνσταντινίδη. Την είχα βρεί σε ένα παλιό site εταιρίας με ζύμες.
Υλικά
-
2 πακέτα σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα το κάθε πακέτο)
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική λευκή ή καστανή (για τα φύλλα)
-
8-10 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (το φρέσκο δίνει άρωμα και γεμάτη γεύση)
-
1 πακέτο κρέμα στιγμής για μιλφέιγ
-
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
-
2 κουτιά κρέμα γάλακτος (400 γρ. συνολικά)
-
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κάψουλα βανίλια
-
Λίγα μύρτιλλα για διακόσμηση
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τοποθετείτε στο ψυγείο.
-
2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τις 3 κουταλιές ζάχαρη σε σαντιγύ και τοποθετείτε στο ψυγείο.
-
3
Παίρνετε το κάθε φύλλο το στρώνετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε όλη του την επιφάνεια κοντά κοντά. Αλείφετε με 2 κουταλιές περίπου βούτυρο και πασπαλίζετε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
4
Βγάζετε την κρέμα μιλφέιγ από το ψυγείο και ενσωματώνεται 3 κουταλιές της σούπας σαντιγύ.
-
5
Αφού κρυώσουν τα φύλλα τοποθετείται σε πιατέλα και γεμίζεται ως εξήςφύλλο–κρέμα τρεις φορές, το τέταρτο φύλλο το κρατάτε.
-
6
Στρώνεται και την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας και σπάζεται το 4ο φύλλο σε χοντρά κομμάτια.
-
7
Στο τέλος ρίχνεται την βανίλια στην ζάχαρη άχνη και πασπαλίζετε όλο το γλυκό πλούσια.
-
8
Διακοσμείτε με μύρτιλλα.
Σχόλια (6)