Χριστουγεννιάτικο γρήγορο μιλφέιγ

fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Γρήγορο και νόστιμο μιλφέιγ για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φύλλα τα βγάζουμε από το ταψί αφού κρυώσουν για να μην σπάσουν. Τα φύλλα πρέπει να ξεπαγώσουν καλά πριν τα τοποθετείσετε στο ταψί για να ψηθούν.Τρώγεται πάντα φρέσκο και διατηρείται στο ψυγείο.Η συνταγή αυτή είναι ίδια με το Μιλφέιγ του Κωνσταντινίδη. Την είχα βρεί σε ένα παλιό site εταιρίας με ζύμες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12 τεμάχια
  1. 2 πακέτα σφολιάτα  (περιέχει 2 φύλλα το κάθε πακέτο)
  2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική λευκή ή καστανή (για τα φύλλα)
  3. 8-10 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (το φρέσκο δίνει άρωμα και γεμάτη γεύση)
  4. 1 πακέτο κρέμα στιγμής για μιλφέιγ
  5. 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  6. 2 κουτιά κρέμα γάλακτος  (400 γρ. συνολικά)
  7. 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  8. 1 κάψουλα βανίλια
  9. Λίγα μύρτιλλα για διακόσμηση
  10. 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τοποθετείτε στο ψυγείο.

  2. 2

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τις 3 κουταλιές ζάχαρη σε σαντιγύ και τοποθετείτε στο ψυγείο.

  3. 3

    Παίρνετε το κάθε φύλλο το στρώνετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε όλη του την επιφάνεια κοντά κοντά. Αλείφετε με 2 κουταλιές περίπου βούτυρο και πασπαλίζετε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  4. 4

    Βγάζετε την κρέμα μιλφέιγ από το ψυγείο και ενσωματώνεται 3 κουταλιές της σούπας σαντιγύ.

  5. 5

    Αφού κρυώσουν τα φύλλα τοποθετείται σε πιατέλα και γεμίζεται ως εξήςφύλλο–κρέμα τρεις φορές, το τέταρτο φύλλο το κρατάτε.

  6. 6

    Στρώνεται και την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας και σπάζεται το 4ο φύλλο σε χοντρά κομμάτια.

  7. 7

    Στο τέλος ρίχνεται την βανίλια στην ζάχαρη άχνη και πασπαλίζετε όλο το γλυκό πλούσια.

  8. 8

    Διακοσμείτε με μύρτιλλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
Fly λατρεύω μίλφειγ και θα την δοκιμάσω τη συνταγούλα σου παρόλο που εγώ πάντα την κρέμα ζαχαροπλαστικής την φτιάχνω με τα χεράκια μου.

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα