Χριστουγεννιάτικο κέικ
'Ενα γλυκό που το κάνω συνέχεια τα Χριστούγεννα.
Υλικά
-
1 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
-
1 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
-
1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα
-
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους χουρμαδες
-
1 κόντιτα
-
4 αυγά
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
3 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη φαρίνα
-
1 κοφτή κουταλιά μπείκιν παουτέρ
-
λίγο αλάτι
-
1 φλ. τσαγιού βιταμ
-
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
άχνη για το πασπαλισμα ή βάζουμε γλασο σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με τους χουρμάδες, την κόντιτα, τις σταφίδες και 2 κουταλιές φαρίνα.
-
2
Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά, το βιταμ και την ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε την φαρίνα, το μπαικιν, το αλατι, τον χυμό και το ξυσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
4
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
5
Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ωρα σε μέτριο/σιγανό φούρνο.
-
6
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με μπολικη άχνη ζάχαρη ή ρίχνουμε γλασο σοκολάτας!!🎄🎄
Σχόλια (20)