Χριστουγεννιάτικο Κέικ
Λίγα μυστικά ακόμα
ΣυνταγήChef Χρήστος Λάμπρου
Υλικά
-
150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο ή κόκκινο κρασί
-
150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες
-
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
-
250 γρ. ζάχαρη
-
4 αυγά
-
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
8 γρ. σόδα ή baking powder
-
1 δόση βανίλια
-
Για το ντεκόρ
-
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
-
300 γρ. άχνη ζάχαρη
-
1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες.
-
2
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε.
-
3
Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας.
-
4
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
-
5
Για το ντεκόρΑνακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια