Χριστουγεννιάτικο Κέικ

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
,

Λίγα μυστικά ακόμα

ΣυνταγήChef Χρήστος Λάμπρου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες
  2. 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  3. 250 γρ. ζάχαρη
  4. 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 8 γρ. σόδα ή baking powder
  6. 1 δόση βανίλια
  7. Για το ντεκόρ
  8. 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  9. 1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες.

  2. 2

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας.

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

  5. 5

    Για το ντεκόρΑνακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα