thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Μια οικονομική και ευκολη προταση για το χριστούγεννιατικο τραπέζι μας !

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το λεμόνι και με την φλούδα που πιο πριν θα το έχετε πλύνει καλά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο μέτριο
  2. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  3. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο + 30 γρ. ελαιόλαδο
  4. 50 γρ. βούτυρο
  5. βότανα μείγμα (μαντζουράνα, ρίγανη, φρέσκο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι)
  6. 1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις φτερούγες και τα φτερά και το πλένουμε.

  2. 2

    Κάνουμε δύο τρύπες στο δέρμα και στις δύο πλευρές κοντά στα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα βάζουμε μ΄έσα στην τρύπα να μην ανοίξει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  3. 3

    Βουρτσίζουμε το κοτόπουλο με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω.

  4. 4

    Πλένουμε και καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι και το τοποθετούμε στο πίσω μέρος του κοτόπουλου.

  5. 5

    Το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

  6. 6

    Προσθέτουμε το κρασί μας, αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοστιμμένο χυμό από το άλλο λεμόνι.

  7. 7

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά.

  8. 8

    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 50 γρ. βούτυρο και τα βάζουμε στην κορυφή του κοτόπουλου.

  9. 9

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

  10. 10

    Μετά τα πρώτα 30-35 λεπτά γυρίζουμε αναπόδα το κοτόπουλο πάνω και το αλείφουμε με τη σάλτσα που έχει μεσα στο ταψί.

  11. 11

    Όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με σαλάτα.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio