Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο γεμιστό με λεμόνι
Μια οικονομική και ευκολη προταση για το χριστούγεννιατικο τραπέζι μας !
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το λεμόνι και με την φλούδα που πιο πριν θα το έχετε πλύνει καλά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις φτερούγες και τα φτερά και το πλένουμε.
-
2
Κάνουμε δύο τρύπες στο δέρμα και στις δύο πλευρές κοντά στα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα βάζουμε μ΄έσα στην τρύπα να μην ανοίξει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
-
3
Βουρτσίζουμε το κοτόπουλο με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω.
-
4
Πλένουμε και καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι και το τοποθετούμε στο πίσω μέρος του κοτόπουλου.
-
5
Το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
-
6
Προσθέτουμε το κρασί μας, αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοστιμμένο χυμό από το άλλο λεμόνι.
-
7
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά.
-
8
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 50 γρ. βούτυρο και τα βάζουμε στην κορυφή του κοτόπουλου.
-
9
Βάζουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
-
10
Μετά τα πρώτα 30-35 λεπτά γυρίζουμε αναπόδα το κοτόπουλο πάνω και το αλείφουμε με τη σάλτσα που έχει μεσα στο ταψί.
-
11
Όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με σαλάτα.
Σχόλια