antoni18s
antoni18s @cook_8448984

Μοσχάρι στο φούρνο με μήλα, δαμάσκηνα και πατάτες

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή ήταν έτοιμο 3 ώρες πριν το τραπέζι έριξα 1 ποτήρι Σαγκρια ακόμα από πάνω, το σκέπασα και το έβαλα με αέρα στους 80.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 άτομα
  1. 1 ρολό μοσχάρι
  2. 2 κιλά πατάτες
  3. 1 κρασοπότηρο Σαγκρια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 ποτήρι νερό ανακατεμένο με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τα μήλα με τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Όταν αρχίζει να σιροπιάζει ρίχνουμε την Σαγκρια και ανακατεύουμε ελαφρώς για 5 λεπτά. Έπειτα το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για 10 λεπτά ακόμα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι και με λίγο βούτυρο και ύστερα τσιγαρίζουμε το ρολό αλατοπιπερονοντάς το ΕΛΑΦΡΩΣ.

  3. 3

    Όταν τελειώσουμε βάζουμε το ρολό στο ταψί, που έχουμε ήδη βάλει μέσα τις κομμένες πατάτες και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πασπαλίζουμε όλο το ρολό και ανακατεύουμε την σάλτσα με το κρέας και τις πατάτες, ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και είναι έτοιμο για ψήσιμο.

  4. 4

    Σπεπάζουμε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο (ποτέ ψήσιμο μόνο με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε στην μεσαία σκάλα, με αέρα και 200 για 2,5 ώρες. Ένα τεταρτάκι πριν το τέλος το ξεσκεπάζουμε.

  5. 5

    Όταν ψηθεί βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το κόβουμε φέτες. Γεμίζουμε την πιατέλα γύρω-γύρω με την γαρνιτούρα και την σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί (είναι πηχτή πια) την μαζεύουμε με ένα κουτάλι και την ρίχνουμε πάνω στο κρέας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

flowerball
flowerball @cook_8450079
Την έφτιαξε η μαμά μου στο reveillon. Ενθουσιάστηκαν όλοι!
Το κρέας ψιλοκομμένο και τη σάλτσα που περίσσεψαν τα πρόσθεσα σε ρύζι basmati μερικές μέρες μετά και έγιναν άλλο ένα souper πιάτο!

Από

antoni18s
antoni18s @cook_8448984
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα