Χριστουγεννιάτικος κορμός έκπληξη

Μαγειρεύτηκε 64 φορές
Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Τέτοιο κορμό δεν έχετε ξαναφάει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην ψηθεί αρκετά το κέικ γιατί στο τύλιγμα θα σπάει! Καλή σας επιτυχία (που σίγουρα θα την έχετε)!

https://www.youtube.com/watch?v=l0qihh4yAkg

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. Για το κέικ
  2. 1/2 κούπα αλεύρι
  3. 1/4 κούπας κακάο
  4. 1 κ.γ baking powder
  5. 1/4 κ.γ αλάτι
  6. 3/4 κούπας ζάχαρη
  7. 4 αβγά χωρισμένα
  8. 1 βανίλια
  9. 2 και.σ νερό
  10. Για την γέμιση
  11. 2 κούπες κρέμα γάλακτος (500 ml.)
  12. 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  13. 1 βανίλια
  14. 1/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ
  15. Για το γλάσο
  16. 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ βάζω Baileys)
  17. 3 κ.σ. γάλα
  18. 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  19. 1/2 κούπα κακάο
  20. 5 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  21. 125 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το κέικΑνακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ένα μπολ. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνουμε στην άκρη. Μετά χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.

  2. 2

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει και βουτηρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά και απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε απαλά.

  3. 3

    Για τη γέμισηΧτυπάμε τα υλικά της γέμισης και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε και το αμυγδαλάκι φιλέ.

  4. 4

    Για το γλάσοΑνακατεύουμε το λικέρ-γάλα. Ανακατεύουμε την άχνη-κακάο. Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε δόσεις το λικέρ-γάλα και άχνη-κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.

  5. 5

    Καλύπτουμε το ρολό με το γλάσο και πασπαλίζουμε κουβερτούρα τριμμένη και λίγη άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (64)

Σχόλια (240)

Αθηνούλα
Αθηνούλα @athenoula85
Το ταψακι που θα ψήσουμε το παντεσπάνι τι μέγεθος πρεπει να έχει;

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη