Χρωματιστές κοτομπουκιές

Ροζούλα
Ροζούλα @cook_8503667
Χανιά,Ελλάδα

Φιλετάκια κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και ζυμαρικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους δεν έχουν πολύτιμο χρόνο στην διάθεσή τους και χρησιμοποιούν χύτρα ταχύτητας η διαδικασία του μαγειρέματος του κοτόπουλου είναι ακριβώς η ίδια μόνο που θα το μαγειρέψετε για 30 λεπτά από τη στιγμή που η χύτρα σας ξεκινάει να πετάει αέρα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραλλαγές υλικών άφοβα ανάλογα με τα γούστα σας Η συνταγή μπορεί να γίνει εξίσου καλή και με άλλα μέρη του κοτόπουλου αλλά προτιμάμε το φιλέτο γιατί δεν έχει κόκκαλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε
  2. 1 πακέτο φιλέτα κοτόπουλου (ή διαφορετικά δύο φιλέτα)
  3. 1 κίτρινη πιπεριά
  4. 1 πορτοκαλί πιπεριά
  5. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 2 μέτριες ντομάτες
  8. 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  9. 0.5 ματσάκι μαιντανό
  10. 0.5 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. κύμινο (προαιρετικά)
  14. λάδι
  15. 2 ποτήρια νεράκι
  16. Για τα ζυμαρικά μας θα χρειαστούμε
  17. 500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής μας (η συνταγή είναι με μακαρόνια Νο 10)
  18. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές.

  2. 2

    Στο μούλτι χτυπάμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τον μαιντανό.

  4. 4

    Εντωμεταξύ έχουμε ανάψει το μάτι και έχουμε καλύψει το πάτο της κατσαρόλας μας με λάδι.

  5. 5

    Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου και το κύμινο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο.

  6. 6

    Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

  7. 7

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε (μαζί και τον κύβο).

  8. 8

    Συμπληρώνουμε με νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα.

  9. 9

    Ρυθμίζουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Βλέπουμε πως είναι έτοιμο όταν το κοτόπουλο έχει μαλακώσει και τα υπόλοιπα υλικά μας το ίδιο. Συνήθως χρειαζόμαστε περίπου 45 λεπτά. Φροντίστε όταν κατεβάσετε το κοτόπουλο από τη φωτιά να ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΖΟΥΜΙ! Αν δείτε στην διάρκεια του μαγειρέματος πως πίνει το ζουμί του απλά προσθέστε νερό.

  10. 10

    Για τα ζυμαρικά, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας al dente (είναι σημαντικό να μην τα παραβράσετε!). Προσθέστε το αλάτι.

  11. 11

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  12. 12

    Απλώστε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ ομοιόμορφα και ρίξτε και το κοτόπουλο.

  13. 13

    Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.

  14. 14

    Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα μακαρόνια να έχουν τραβήξει το ζουμί του κοτόπουλου. Όταν δείτε πως έχει γίνει αυτό αποσύρετε από το φούρνο.

  15. 15

    Σερβίρετε με κρασάκι της επιλογής σας. Καλή σας απόλαυση!

Αντιδράσεις

Από

Ροζούλα
Ροζούλα @cook_8503667
στις
Χανιά,Ελλάδα