Χταποδάκι βραστό σε βάζο
Βραστό ξυδάτο χταποδάκι αποθηκευμένο σε βάζο για πολλές μελλοντικές χρήσεις...!
Υλικά
-
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
-
2 φλιτζανάκια του καφέ ξύδι λευκό
-
ελαιόλαδο όσο πάρει
-
8 ξυλάκια για σουβλάκι
-
αλάτι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το χατποδάκι και χαράζουμε το κάτω μέρος για να βγει το δόντι.
-
2
Το πλένουμε καλά με άφθονο νερό.
-
3
Περνάμε από ένα ξυλάκι στο εσωτερικό κάθε πλοκαμιού για να μην μαζέψει στο βράσιμο.
-
4
Τοποθετούμε το χταπόδι στη χύτρα (αν δεν χωράει το τεμαχίζουμε στα 2 ή σε όσο κομμάτια χρειάζεται, διατηρώντας βέβαια τα πλοκάμια ακεραία).
-
5
Ρίχνουμε το ξύδι στη χύτρα και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να βγάλει το χταποδάκι τα υγρά του. Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το αλκοόλ του ξυδιού!
-
6
Σκεπάζουμε τη χυτρά και αφήνουμε να βράσει για 20-25. Αν το χταπόδι είναι μεγαλύτερο ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
-
7
Ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
8
Αφαιρούμε τα ξυλάκια και το τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
-
9
Τοποθετούμε τα κομμάτια και το ζουμί από τη χύτρα σε βάζο και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.
-
10
Το διατηρούμε στο ψυγείο κρύο και δροσερό!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)