κύρια φωτογραφία συνταγής Χταποδάκι στην...σακούλα
vickypap
vickypap @cook_8480120

Το έκανα την Καθαρή Δευτέρα και δεν έμεινε ούτε...βεντουζάκι.Απλά τέλειο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Του πάει πολύ να βάλετε και 3-4 σκελίδες σκόρδο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 χταπόδι 2-2,5 κιλα
  2. 50 ml ξύδι
  3. 3/4 φλ. λάδι
  4. 70 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
  5. 1 κ.σ. μέλι
  6. 1 κσ. ρίγανη
  7. 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  8. μαύρο πιπέρι
  9. 1 δαφνόφυλλο
  10. 1 σακούλα ψησίματος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με το ξυδι και το αφήνουμε να βράσει με τους χυμούς του περίπου μισή ώρα.

  2. 2

    Υπολογιζουμε να έχει μείνει 1 φλυτζάνι από το ζουμάκι του όταν το σβήσουμε.

  3. 3

    Σε ένα σέικερ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός το δαφνόφυλλο).

  4. 4

    Βάζουμε στην σακούλα το χταπόδι με το ζουμάκι του, την σαλτσούλα που κάναμε και το δαφνόφυλλο.

  5. 5

    Κλείνουμε την σακούλα και την τρυπάμε λίγο με ένα μαχαιράκι.

  6. 6

    Ψηνουμε στους 170 περίπου 2 ώρες. Αν θέλουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι από την τρυπούλα που ανοίξαμε να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

karotaki
karotaki @cook_8490700
εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή μου φαίνεται πολύ ωραία αλλά δεν κατάλαβα τη σακουλίτσα ψησίματος γιατί την τρυπάμε; Σκοπός δεν είναι να μείνει κλεισμένο με τα υγρά του να ψηθεi;Δεν ξέρω...απλά ρωτάω...

Από

vickypap
vickypap @cook_8480120
στις