Χταποδάκι στην...σακούλα
Το έκανα την Καθαρή Δευτέρα και δεν έμεινε ούτε...βεντουζάκι.Απλά τέλειο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Του πάει πολύ να βάλετε και 3-4 σκελίδες σκόρδο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με το ξυδι και το αφήνουμε να βράσει με τους χυμούς του περίπου μισή ώρα.
-
2
Υπολογιζουμε να έχει μείνει 1 φλυτζάνι από το ζουμάκι του όταν το σβήσουμε.
-
3
Σε ένα σέικερ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός το δαφνόφυλλο).
-
4
Βάζουμε στην σακούλα το χταπόδι με το ζουμάκι του, την σαλτσούλα που κάναμε και το δαφνόφυλλο.
-
5
Κλείνουμε την σακούλα και την τρυπάμε λίγο με ένα μαχαιράκι.
-
6
Ψηνουμε στους 170 περίπου 2 ώρες. Αν θέλουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι από την τρυπούλα που ανοίξαμε να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)