κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι κρασάτο - καθιστό

Χταπόδι κρασάτο - καθιστό

Silviaelia
Silviaelia @cook_8450666

Χταπόδι όπως το κάνει η μαμά μου.... Εξαιρετικό με ρύζι ή πατάτούλες....

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με ρύζι...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4-6 άτομα ανάλογα.
  1. 1 kg χταπόδι μεγάλο
  2. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  4. 6-7 φύλλα δάφνης
  5. 5-6 γαρύφαλλα
  6. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το χταπόδι.

  2. 2

    Το βάζουμε στην κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει.

  3. 3

    Εν το μεταξί κόβουμε τα κρεμύδια σε φέτες περίπου 0.5 cm.

  4. 4

    Προσθέτουμε στο χταπόδι το κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα αρωματικά και περιμένουμε για 20 λεπτά σε δύνατή φωτιά και άλλα 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Από

Silviaelia
Silviaelia @cook_8450666
στις