κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι κρασάτο ξυδάτο

Χταπόδι κρασάτο ξυδάτο

nikoletta1967
nikoletta1967 @cook_8490125
,

Μια καλοκαιρινή συνταγή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χταπόδι οταν μισοβράσει βγαίνει το δέρμα του πιο εύκολα ξύνοντας το με ένα μαχαιράκι. Μπορείτε να προσθέσετε κόκκους μπαχάρι και φύλλα δάφνης αλλά εγώ δεν βάζω το καλοκαίρι για να είναι πιο ελαφρύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 μέτριο χταπόδι
  2. 1 φλ. ελαιόλαδο
  3. 2 ποτήρια του κρασιού λευκό ξύδι
  4. 6-7 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. αλάτι - πιπέρι
  7. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  8. 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια
  9. 2 ποτήρια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε το χταπόδι και βάλτε το να βράσει με λίγο νερό και το 1 ποτηράκι ξύδι για μισή ώρα.

  2. 2

    Όσο βραζει το χταπόδι ετοιμάστε την σάλτσα βάζοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι κα το σκόρδο και τα σβήνετε με το ξύδι, προσθέστε την ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε το να βράζει.

  3. 3

    Βγάλτε το χταπόδι και πλύνετε το καλά προσπαθώντας να αφαιρέσετε όσο περισσότερο δέρμα μπορείτε.

  4. 4

    Κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το στη σάλτσα που βράζει και αφήστε να βράσει άλλη μια ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει και να μείνει με τη μισή σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

nikoletta1967
nikoletta1967 @cook_8490125
στις
,