Χταπόδι κρασάτο ξυδάτο
Μια καλοκαιρινή συνταγή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χταπόδι οταν μισοβράσει βγαίνει το δέρμα του πιο εύκολα ξύνοντας το με ένα μαχαιράκι. Μπορείτε να προσθέσετε κόκκους μπαχάρι και φύλλα δάφνης αλλά εγώ δεν βάζω το καλοκαίρι για να είναι πιο ελαφρύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε το χταπόδι και βάλτε το να βράσει με λίγο νερό και το 1 ποτηράκι ξύδι για μισή ώρα.
-
2
Όσο βραζει το χταπόδι ετοιμάστε την σάλτσα βάζοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι κα το σκόρδο και τα σβήνετε με το ξύδι, προσθέστε την ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε το να βράζει.
-
3
Βγάλτε το χταπόδι και πλύνετε το καλά προσπαθώντας να αφαιρέσετε όσο περισσότερο δέρμα μπορείτε.
-
4
Κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το στη σάλτσα που βράζει και αφήστε να βράσει άλλη μια ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει και να μείνει με τη μισή σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια