Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι
Υπέροχο χταπόδι με μυρωδάτη σαλτσούλα και κοφτό μακαρονάκι! Απλά τέλειο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε το αλάτι δοκιμάζετε συχνά για να μην σας βγει αλμυρό το φαγητό, λόγω του ότι το χταπόδι πάντα είναι ήδη αλμυρό.
https://www.youtube.com/watch?v=j1-bx14-izQ
Υλικά
-
1 κιλό χταπόδι
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
0.5 πράσινη πιπεριά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
βασιλικός
-
δάφνη
-
ελαιόλαδο
-
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
-
2
Επειτα πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι μας (αφού έχουμε αφαιρέσει το μελάνι και όλα τα εντόσθια), αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι όπως θα δείτε στο βίντεο.
-
3
Μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
-
4
Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει να κάψει ελάχιστο λάδι, ρίχνουμε το χταπόδι μας και το σωτάρουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να πάρει ένα κόκκινο χρώμα.
-
5
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μαζεύουμε τα υγρά του σε ένα ποτήρι (θα τα ρίξουμε στη σάλτσα μας).
-
6
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι και τα μπαχαρικά μας.
-
7
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μόλις το κρασί σωθεί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας.
-
8
Οταν μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τελειοποιούμε την σάλτσα μας.
-
9
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, σουρώνουμε και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)