κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι κρασάτο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
6
  1. 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  2. 250 γρ. κρασί λευκό
  3. 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  4. 125 γρ. λάδι
  5. Αρώματα
  6. 6-8 κόκκους πιπέρι
  7. 1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρύφαλλα
  8. 4 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 μικρή πιπεριά
  10. 1 κλώνο σέλινο
  11. 1 κλώνο θυμάρι
  12. 2 πρέζες ρίγανη
  13. 1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε καλά.

  2. 2

    Το βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα αρώματα και το κρασί.

  3. 3

    Σιγοβράζουμε το χταπόδι με το νερό που αφήνει μέχρι να βράσει καλά.

  4. 4

    Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.

  5. 5

    Σουρώνουμε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι και βράζουμε για 10-15'.

  6. 6

    Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε άλλα 5-8'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

tzina
tzina @cook_8449251
Πολύ σούπερ το χταπόδι!! Πιο νόστιμο δεν έχω φάει!! Αν και έκανα μερικές παραλλαγές δηλαδή είχα μικρότερο χταπόδι και κάποια υλικά δεν τα είχα φρέσκα όπως το σκόρδο και το είχα σε σκόνη αλλά και πάλι βγήκε πολύ σούπερ!! Έφτιαξα και τηγανητές πατάτες και ήταν σλουρπ μου τρέχουν τα σάλια πάλι!! Ευχαριστώ πολύ!!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα