κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι ξυδάτο 2
mikeion
mikeion @cook_8516294

Μιά απλή, μα πολύ νόστιμη παρασκευή του χταποδιού. Ιδανικός μεζές για ουζάκι και όχι μόνο !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά και δεν χρειάζεται αλάτι το φαγητό, αφού το χταπόδι είναι από μόνο του αλμυρό. Μπορείτε να πετάξετε τα υγρά που θα βγάλει στο πρώτο 5λεπτό βρασίματος, αφού αυτά είναι και τα πλέον αλμυρά.Ποτέ μην βράζετε το χταπόδι σε πολύ δυνατή φωτιά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 μέτριο χταπόδι
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. 1-2 δαφνόφυλλα
  4. κόκκοι πιπεριού
  5. κόκκοι μπαχαριού (προαιρετικά)
  6. 0.5 φλυτζάνι ξύδι
  7. 1 φλ. καφέ λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το χταπόδι.

  2. 2

    Το βάζουμε να βράσει στα υγρά του σε χαμηλή φωτιά (σε χύτρα για 20 λεπτά), μαζί με 1 ολόκληρο κρεμμύδι, 1-2 δαφνόφυλλα και κόκκους πιπεριού ή και μπαχαριού (προαιρετικά).

  3. 3

    Μόλις βράσει και μαλακώσει, εαν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε το κρεμμύδι από το φαγητό ή να το αφήσουμε μέσα. Σβήνουμε με ξύδι (περίπου μισό φλυτζάνι του τσαγιού), ανάλογο το πόσο ξινό το θέλουμε.

  4. 4

    Μόλις εξατμισθεί το ξύδι, ρίχνουμε το λάδι (περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ) και βράζουμε λίγο, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.