Χταπόδι ξυδάτο από το όμορφο Αγκίστρι
Το πιο νόστιμο χταπόδι που έχω ποτέ δοκιμάσει! Είναι και πολύ εύκολο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι πως δεν αφήνουμε το χταπόδι να στεγνώσει αλλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν θα έχει δημιουργηθεί κάτι σαν πηχτή σάλτσα. Επίσης δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου αλάτι.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 μέτριο χταπόδι
-
ξύδι
-
2 φύλλα δάφνης
-
λάδι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το χταπόδι (βγάζουμε το δόντι και τα μάτια).
-
2
Το πλένουμε καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα ΧΩΡΙΣ καθόλου νερό.
-
3
Προσθέτουμε αρκετό ξύδι και τα φύλλα της δάφνης.
-
4
Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
-
5
Το σερβίρουμε αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και έχουμε προσθέσει λίγο λαδάκι και ρίγανη.
Σχόλια (82)