Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι. Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά.
-
2
Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου (αν είναι μεγαλύτερο, το αφήνουμε περισσότερο), μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας μπαχάρι και λίγο ξίδι. Το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου.
-
3
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
-
4
Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτουμε μπαχάρι, ξίδι, λάδι, ρίγανη, το σκόρδο και τη δάφνη.
-
5
Ανακατεύουμε, ανακινούμε το βάζο και είναι έτοιμο προς χρήση ή συντήρηση!
Παρόμοιες συνταγές

Χταπόδι ξιδάτο


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο!🐙


Χταπόδι Ξυδάτο με Φάβα


Χταπόδι ξιδάτο στη χύτρα ταχύτητας!


Χταποδάκι ξιδάτο στο φούρνο


Αϊβαλιώτικο χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταποδάκι ξυδάτο..!!!!


Χταπόδι ξυδατο


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο🐙!


Χταπόδι Ξιδάτο Ονειρικό


Χταπόδι ξυδάτο από το όμορφο Αγκίστρι


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο 🐙


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο Αντώνης


Χταποδάκι ξιδάτο!!!!!


Χταπόδι ξυδάτο - ουζομεζέδες


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο 🐙🐙


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξυδάτο στη λαδόκολλα 🩷🐙🩷


Χταποδάκι ξιδάτο για αποθήκευση

Σχόλια (2)