Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι. Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά.
-
2
Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου (αν είναι μεγαλύτερο, το αφήνουμε περισσότερο), μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας μπαχάρι και λίγο ξίδι. Το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου.
-
3
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
-
4
Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτουμε μπαχάρι, ξίδι, λάδι, ρίγανη, το σκόρδο και τη δάφνη.
-
5
Ανακατεύουμε, ανακινούμε το βάζο και είναι έτοιμο προς χρήση ή συντήρηση!
Παρόμοιες συνταγές

Χταπόδι ξιδάτο


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο!🐙


Χταπόδι Ξυδάτο με Φάβα


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο στη χύτρα ταχύτητας!


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξιδάτο


Χταποδάκι ξιδάτο στο φούρνο


Αϊβαλιώτικο χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταποδάκι ξυδάτο..!!!!


Χταπόδι ξυδατο


Χταποδάκι ξιδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο🐙!


Χταπόδι Ξιδάτο Ονειρικό


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο από το όμορφο Αγκίστρι


Χταπόδι ξυδάτο 🐙


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο Αντώνης


Χταποδάκι ξιδάτο!!!!!


Χταπόδι ξυδάτο - ουζομεζέδες


Χταπόδι ξυδάτο


Χταπόδι ξυδάτο στη λαδόκολλα 🩷🐙🩷


Χταπόδι ξιδάτο


Χταπόδι ξυδάτο 🐙🐙

Σχόλια (2)