Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χταπόδι βρασμένο πρώτα και μετά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο με αρωματικά και ξαναψημένο στο φούρνο.


Συνταγή από:

alfina

24 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 χταπόδι ή κατεψυγμένα χοντρά πλοκάμια
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • μπούκουβο ή μαυροπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Περιέχει: Χταπόδι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπαγώνουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μισή ώρα.
  2. Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο, κλείνουμε καλά το πακετάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει κι άλλο ζουμί που θα ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.
Καλή όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο στο φούρνο κάνει τη διαφορά. Το χταπόδι γίνεται τρυφερό και καθόλου λαστιχωτό. Τρώγεται και κρύο.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΥΡΙΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ!!...
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Ψαρικά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Στέλλα ΚΥΠΡΟΣ
    Θαλλασινά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Jiasmin
    καθαρή δευτερα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Katy76
    αγαπημενα
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της sedul