Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χταπόδι βρασμένο πρώτα και μετά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο με αρωματικά και ξαναψημένο στο φούρνο.
Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο
photo: Yiotoula

Συνταγή από:

alfina

24 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 χταπόδι ή κατεψυγμένα χοντρά πλοκάμια
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • μπούκουβο ή μαυροπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Περιέχει: Χταπόδι
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπαγώνουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μισή ώρα.
  2. Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο, κλείνουμε καλά το πακετάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει κι άλλο ζουμί που θα ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.
Καλή όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο στο φούρνο κάνει τη διαφορά. Το χταπόδι γίνεται τρυφερό και καθόλου λαστιχωτό. Τρώγεται και κρύο.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 4-3-17  
    Πάρα πολύ ωραίο!!Το έβρασα λίγο στη χύτρα, οπότε έγινε πολύ πιο σύντομα!! :)

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 4-3-17  
    Πάρα πολύ ωραίο!!Το έβρασα λίγο στη χύτρα, οπότε έγινε πολύ πιο σύντομα!! :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Πώς θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Από την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    καθαρή δευτερα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Katy76
    αγαπημενα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της sedul
    ΜΥΡΙΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ!!...
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Ψαρικά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Στέλλα ΚΥΠΡΟΣ