Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Χταπόδι βρασμένο πρώτα και μετά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο με αρωματικά και ξαναψημένο στο φούρνο.
Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο
photo: Yiotoula

Συνταγή από:

alfina

24 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 χταπόδι ή κατεψυγμένα χοντρά πλοκάμια
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • μπούκουβο ή μαυροπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Περιέχει: Χταπόδι
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπαγώνουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μισή ώρα.
  2. Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο, κλείνουμε καλά το πακετάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει κι άλλο ζουμί που θα ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.
Καλή όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο στο φούρνο κάνει τη διαφορά. Το χταπόδι γίνεται τρυφερό και καθόλου λαστιχωτό. Τρώγεται και κρύο.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 4-3-17  
    Πάρα πολύ ωραίο!!Το έβρασα λίγο στη χύτρα, οπότε έγινε πολύ πιο σύντομα!! :)

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-9-10  
    Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από ap9847, 5-3-11  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!! Έκανα και ρυζάκι (άγριο) με το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού και το περίχυσα με το ζουμάκι! Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από KliKli21, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 27-6-12  
    Το δοκίμασα το Σάββατο που είχα" τραπέζι "σε φίλους με ψάρια και θαλασσινά έγινε τέλειο.Μόνο που το έβρασα στη χύτρα. Μπράβο για τη συνταγή.Απλή αλλά άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από ok04, 13-7-12  
    #
    Σχόλιο από 1terina, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από Katy76, 25-7-15  
    Εύκολο, νοστιμο κ απλό!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 4-3-17  
    Πάρα πολύ ωραίο!!Το έβρασα λίγο στη χύτρα, οπότε έγινε πολύ πιο σύντομα!! :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Epiloges to do
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της Sunday79
    Νηστίσιμα φαγητά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Φαγητό - Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της GrGeorgios
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της smeristoudi