κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο

Χταπόδι λαδορίγανη στο αλουμινόχαρτο

alfina
alfina @joanna1973

Χταπόδι βρασμένο πρώτα και μετά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο με αρωματικά και ξαναψημένο στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο στο φούρνο κάνει τη διαφορά. Το χταπόδι γίνεται τρυφερό και καθόλου λαστιχωτό. Τρώγεται και κρύο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 χταπόδι ή κατεψυγμένα χοντρά πλοκάμια
  2. ξύδι
  3. ελαιόλαδο
  4. ρίγανη
  5. αλάτι
  6. μπούκουβο ή μαυροπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μισή ώρα.

  2. 2

    Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε λίγο ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο, κλείνουμε καλά το πακετάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει κι άλλο ζουμί που θα ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Καταπληκτικό έγινε...Ζουμερό και πεντανόστιμο.

Από

alfina
alfina @joanna1973
στις