xristina_nt
xristina_nt @cook_8471815
,

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πόσο λεμόνι θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρά θέμα γούστου. Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα ρίγανης γιατί θα πικρίσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό χταπόδι
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ή 1 σφηνάκι ούζο
  4. 2 φύλλα δάφνης
  5. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το χταπόδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

  2. 2

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι αναλόγως τα γούστα και έπειτα ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.

  3. 3

    Όταν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι, προσθέτουμε το λεμόνι και λίγη ρίγανη.

  4. 4

    Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε όταν κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Evita Peroni
Evita Peroni @8847mini
καλησπέρα. Η συνταγή είναι νηστίσιμη??? γι'αυτό δεν υπάρχει το λάδι.... Επίσης το χταποδι σε πόση ώρα είναι έτοιμο...?

Από

xristina_nt
xristina_nt @cook_8471815
στις
,
Με λένε Χριστίνα είμαι 25 και τρελαίνομαι για τη μαγειρική και ειδικότερα τα γλυκά...μιαμ μιαμ
Δες περισσότερα