Χταπόδι λεμονάτο
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πόσο λεμόνι θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρά θέμα γούστου. Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα ρίγανης γιατί θα πικρίσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το χταπόδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
2
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι αναλόγως τα γούστα και έπειτα ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.
-
3
Όταν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι, προσθέτουμε το λεμόνι και λίγη ρίγανη.
-
4
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε όταν κρυώσει.
Σχόλια (3)