Χταπόδι με αρωματικά λαδολέμονο
Ένα χταπόδι πολύ αρωματικό, εύκολο, τέλειο για μεζεδάκι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι καλό για αυτή την συνταγή, το χταπόδι να είναι μεγάλο με χοντρά πλοκάμια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν το χταπόδι, είναι φρέσκο, κλείστε το σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
-
2
Την επομένη αφήστε το να ξεπαγώσει μόνο του (όχι σε νερό).
-
3
Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό, μαζί με το κρεμμύδι, τη δάφνη και τους σπόρους πιπεριού. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει, να κατεβάσει το νερό του και μετά να το πιεί, μέχρι να μαλακώσει.
-
4
Θέλει περίπου 1 ώρα και κάτι.
-
5
Όταν ψηθεί, το στραγγίζετε, και πετάτε τα μυριστικά.
-
6
Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
-
7
Κτυπάτε το λάδι, το λεμόνι και τη ριγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το χταπόδι και ανακατευετε.
Σχόλια