Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι διαφορετικό

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Πρόκειται για μια εύκολη και οικονομική συνταγή με λίγα υλικά χωρίς την προσθήκη ντομάτας, η οποία πιστεύω ότι αλλοιώνει τη γεύση του χταποδιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν δούμε οτι είναι λίγο για να βράσει το μακαρονάκι.  Εγώ συνήθως βάζω δύο ποτήρια ακόμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2-3 άτομα
  1. 1 χταπόδι μέτριο
  2. πιπέρι
  3. αλάτι
  4. 1 κύβο λαχανικών
  5. 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  6. 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  7. 0.5 πακέτο μακαρονάκι κοφτό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε την κοιλιά του χταποδιού και βγάζουμε το εξωτερικό δέρμα.  Αφαιρούμε το δόντι και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια.

  2. 2

    Το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όπως είναι σκέτο και το αφήνουμε 10-15 λεπτά να βγάλει τα ζουμιά του σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε νερό (περίπου 6 ποτήρια), το λάδι, τον κύβο, το πιπέρι και το μπαχάρι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το χταπόδι).

  4. 4

    Αφού βράσει, το δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο και μετά προσθέτουμε και το μακαρονάκι και το αφήνουμε ώσπου να ψηθεί και αυτό.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα