Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Τι να πεις γι αυτό το πιάτο, πόσο νόστιμο είναι;Το ξέρουμε όλοι μας...Πολυαγαπημένη συνταγή, κλασική και εξαιρετικά επιτυχημένη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό χταπόδι
-
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί χυμός)
-
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
-
1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
-
2
Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
-
3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
-
5
Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
-
6
Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
-
7
Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
-
8
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (141)