Χταπόδι με κρεμμυδάκια (στιφάδο)
Έψαχνα μια συνταγή για χταπόδι στιφάδο... και βρήκα πάρα πολλές. Οπότε τις συνδύασα και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο!!!
Υλικά
-
1 χταπόδι
-
1-1.5 κιλό περίπου κρεμμύδια για στιφάδο
-
2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
-
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο
-
λίγο κανέλα
-
λάδι
-
3-4 κουτ. σούπας ξύδι
-
1 σφηνοπότηρο ούζο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε μια άδεια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το χταπόδι. Αυτό θα αρχίσει να βγάζει τα δικά του ζουμάκια, τότε προσθέτουμε το ξύδι. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει.
-
2
Μόλις πιεί όλα του τα υγρά, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
-
3
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι, αφού τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το ούζο.
-
4
Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά με το μαϊντανο.
-
5
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν λίγο (περίπου 5 λεπτάκια) και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια