Χταπόδι με κρεμμυδάκια (στιφάδο)

24 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
lilian_pap
lilian_pap @cook_8511083

Έψαχνα μια συνταγή για χταπόδι στιφάδο... και βρήκα πάρα πολλές. Οπότε τις συνδύασα και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 1-1.5 κιλό περίπου κρεμμύδια για στιφάδο
  2. 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  5. 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  6. 2-3 φύλλα δάφνης
  7. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο
  8. λίγο κανέλα
  9. λάδι
  10. 3-4 κουτ. σούπας ξύδι
  11. 1 σφηνοπότηρο ούζο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε μια άδεια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το χταπόδι. Αυτό θα αρχίσει να βγάζει τα δικά του ζουμάκια, τότε προσθέτουμε το ξύδι. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει.

  2. 2

    Μόλις πιεί όλα του τα υγρά, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

  3. 3

    Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι, αφού τσιγαριστούν καλά, σβήνουμε με το ούζο.

  4. 4

    Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά με το μαϊντανο.

  5. 5

    Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν λίγο (περίπου 5 λεπτάκια) και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

lilian_pap
lilian_pap @cook_8511083
στις