Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες
Εύκολη, νόστιμη, πικάντικη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την κάνω 2 χρόνια και είναι από "Τα θαλασσινά της Τασίας".Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
2 φρέσκες ντομάτες
-
1 κουταλια της σούπας ντομάτα πάστα
-
2-3 ποτήρια νερό
-
1/2 ποτήρι του νερού ξύδι
-
1 δαφνόφυλλο
-
αλάτι
-
κόκκινο πιπερι
-
2/3 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
-
2/3 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1,5 κιλό πατάτες
-
1,5-2 κιλά χταπόδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε ενα δαφνόφυλλο και μισό ποτήρι ξύδι. Στήν συνέχεια βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
-
2
Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στην γάστρα.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τήν μία κουταλιά της σούπας ντομάτα πάστα που έχουμε απο πρίν διαλύσει στο κόκκινο κρασί.
-
4
Κόβουμε σε χονδρές φέτες, κυδωνάτες, τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.
-
5
Παίρνουμε απο το βρασμένο ζουμί του χταποδιού 3 ποτήρια το σουρώνουμε και το χύνουμε στη γάστρα.
-
6
Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
-
7
Σερβίρουμε.
Σχόλια (22)