κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες

Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες

1947
1947 @cook_8457000
ΧΑΛΚΙΔΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη, νόστιμη, πικάντικη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την κάνω 2 χρόνια και είναι από "Τα θαλασσινά της Τασίας".Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

77 Minutes
4-6 άτομα
  1. 2 κρεμμύδια ξερά
  2. 2 φρέσκες ντομάτες
  3. 1 κουταλια της σούπας ντομάτα πάστα
  4. 2-3 ποτήρια νερό
  5. 1/2 ποτήρι του νερού ξύδι
  6. 1 δαφνόφυλλο
  7. αλάτι
  8.  κόκκινο πιπερι
  9. 2/3 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  10. 2/3 ποτήρι κόκκινο κρασί
  11. 1,5 κιλό πατάτες
  12. 1,5-2 κιλά χταπόδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε ενα δαφνόφυλλο και μισό ποτήρι ξύδι. Στήν συνέχεια βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι και το αφήνουμε για 15 λεπτά.

  2. 2

    Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στην γάστρα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τήν μία κουταλιά της σούπας ντομάτα πάστα που έχουμε απο πρίν διαλύσει στο κόκκινο κρασί.

  4. 4

    Κόβουμε σε χονδρές φέτες, κυδωνάτες, τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.

  5. 5

    Παίρνουμε απο το βρασμένο ζουμί του χταποδιού 3 ποτήρια το σουρώνουμε και το χύνουμε στη γάστρα.

  6. 6

    Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

  7. 7

    Σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

mache1973
mache1973 @mK30071973
είναι πολύ ωραία συνταγή αλλά θέλει περισσότερη ώρα ψήσιμο στην γάστρα 1 1/2 ώρα περίπου

Από

1947
1947 @cook_8457000
στις
ΧΑΛΚΙΔΑ,ΕΛΛΑΔΑ