Χταπόδι τηγανητό 2
Μία συνταγή η οποία απευθύνεται σε κάποιους "ασυνεινήδητους" ψαράδες (όπως η αφεντιά μου), οι οποίοι έχουν την κακή (ομολογουμένως) συνήθεια να κρατούν αλιεύματα χταποδιού κάτω του 1 kg. (όσο κι αν δεν μας αρέσει είναι παράτυπο). Εφόσον όμως κάποιο τέτοιο δύσμοιρο χταποδάκι πέσει στα χέρια σας, μην το πετάξετε... Τρώγεται κι αλλιώς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυθεντική Πηλιορείτικη συνταγή της συγχωρεμένης Γιαγιάς μου. Δοκιμάστε τη τώρα τη Σαρακοστή. Τόσο απλή... όσο και νόστιμη!
Υλικά
-
1 kg δύσμοιρο χταπόδι έως
-
νεράκι
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1/3 ποτήρι του κρασιού ξύδι
-
1 πιπερίτσα κόκκινη ξερή προαιρετικά (για τους φίλους των καυτερών)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το χταποδάκι σε νερό έως ότου σκληρύνει (περίπου 5 λεπτά) χαρακτηριστικά σε μία μικρή κατσαρόλα.
-
2
Στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χταποδάκι για περίπου 1' λεπτό.
-
3
Προσθέτουμε 1/3 ποτήρι του κρασιού ξύδι (σπιτικό δυνατό) και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου να χάσει τα υγρά του.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε (προαιρετικά) την καυτερή πιπεριά, και νεράκι (περίπου 1 ποτήρι του κρασιού) και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μία ελαφρώς πηχτή σαλτσούλα. Προσοχή μην κάψετε το χταπόδι.
-
5
Σερβίρετε το χταποδάκι με τη σάλτσα του σε βαθύ σκεύος και...καλές βουτιές!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια