Χτυπητό αυγό με κακάο
Ένα βελούδινο σοκολατένιο επιδόρπιο, εύκολο και γρήγορο, για μικρούς και μεγάλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μόνο πρόβλημα της συνταγής είναι τα ωμά αυγά, λόγω κινδύνου για σαλμονέλα. Προσωπικά σαν παιδί έφαγα πολλές φορές χωρίς να πάθω τίποτα, όπως και πολλοί άλλοι. Καλό είναι πάντως να προσέχετε τα αυγά να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το αυγό/ά βάζουμε ωμό σε μια κούπα μόνο τον κρόκο.
-
2
Ρίχνετε 1 ή 2 κουταλιές του γλυκού κακάο και 1 ή 2 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να πειραματιστείτε στις δόσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
-
3
Με ένα κουταλάκι ή πιρουνάκι το ανακατεύετε/χτυπάτε πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει σαν μια ομοιόμορφη βελούδινη κρέμα.
-
4
Αν το κάνετε σωστά, θα εμφανιστούν φουσκαλίτσες! Τότε καταλαβαίνετε οτι είναι έτοιμο!
-
5
Απολαύστε! (ή σκέτο ή με ψωμί ή με φρυγανιά ή όπως αλλιώς θέλετε!)
Σχόλια (14)