Υγιεινές μπάρες με χουρμάδες
Λόγω του ότι χρειάζονται λίγη ποσότητα βουτύρου τις κάνει ιδανικές για σνάκ ή πρωινό σε μια ισσορροπημένη διαιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θεωρείτε πως οι χουρμάδες σας είναι σκληροί μπορείτε να τους μαλακώσετε σε νεράκι απο βραδύς.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε τους χουρμάδες, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, το τρίμμα καρύδας, το βούτυρο καρύδας και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο (περίπου 2-3 λεπτά). Μπορείτε να βάλετε αρχικά 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καρύδας και να προσθέσετε περισσότερο αν το δείτε και δεν αναμιγνύεται εύκολα και χρειάζεται και άλλο.
-
2
Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τους σπόρους chia και τα cocoa nibs και ανακατέψτε τα με το υπόλοιπο μίγμα.
-
3
Σε ένα ταπεράκι έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα μας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
-
4
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει (15-20 λεπτά).
-
5
Το βγάζουμε απο την κατάψυξη και το κόβουμε σε μπάρες.
-
6
Για να αποθηκεύσετεΤυλίξτε κάθε μπάρα χωριστά σε πλαστικό περικάλυμμα ή λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο σε ένα τάπερ ή σε αεροστεγή σακούλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)