Υπέροχη κοτόπιτα
Έύκολη και υπέροχη κοτόπιτα. Γεμάτη βιταμίνες!!! Θα την αγαπήσουν όλοι. Μεγάλοι και μικροί...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την κάνει η μητέρα μου και δεν μένει κανένα κομμάτι ποτέ για την επόμενη μέρα. Προσοχή στο αλάτι γιατί βάζουμε το τυράκι και τον ζωμό.
Υλικά
-
700 gr. κοτόπουλο στήθος καλά βρασμένο
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
2 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 ξερά κρεμύδια κομμένα σε κυβάκια
-
2 καρότα χονδροτριμμένα στον τρίφτη
-
1/2 πιπεριά κόκκινη, 1/2 κίτρινη, 1/2 πορτοκαλί όλες κομμένες σε μικρά κυβάκια
-
1 κονσέρβα μανιτάρια
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών που έχουμε λειώσει σε ένα φλυτζάνι νερό από το βράσιμο του κοτόπουλου
-
1 φλυτζάνι ρεγγάτο τριμμένο
-
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή σπιτικό για όποιον έχει χρόνο και μεράκι!!!
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά.
-
2
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό λαχανικών.
-
3
Μόλις μαραθούν όλα, προσθέτουμε τήν κρέμα γάλακτος και σβήνουμε την φωτιά.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε τα τυριά.
-
5
Ανακατεύουμε απαλά.
-
6
Στρώνουμε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί τα δύο από τα τέσσερα φύλλα αφού τα έχουμε προηγουμένως αλλείψει με λάδι ένα ένα.
-
7
Στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα.
-
8
Αλοίφουμε πολύ καλά τα φύλλα.
-
9
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα ομοιόμορφα κομμάτια.
-
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στους 200 σε αντιστάσεις για 1 ώρα.
-
11
Αφήνουμε να κρυώσει για ένα τεταρτάκι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)