Υπέροχη πάστα φλώρα με φράουλα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
-
2
Σταματάμε αμέσως μόλις γίνει ένα ομογενείς ζυμάρι γιατί δεν θέλουμε να παραζεσταθούν τα υλικά.
-
3
Τοποθετούμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι (ή στρογγυλό 20εκ) επάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
4
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, τα οποία επενδύουμε επίσης με λαδόκολλα.
-
5
Βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο πάτο.
-
6
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1εκ. περιφερειακά.
-
7
Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μπαστουνάκια και τα βάζουμε από πάνω σταυρωτά.
-
8
Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
Σχόλια (2)