Demi79
Demi79 @cook_8455860

Είμαι καινούρια στην υπέροχη παρέα σας, και είπα να ξεκινήσω με ένα κέικ που μας αρέσει πολύ!...

Λίγα μυστικά ακόμα

Την αρχική συνταγή την βρήκα στο internet και ήταν της Dorie Greenspan, είναι από τα "κλασικά" μας πλέον. Στην φωτογραφία το έχω γαρνίρει με τριμμένη λευκή σοκολάτα και gianduja (σοκολάτα με γεύση φουντούκι).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. 1 1/3 κούπας κοσκινισμένο αλεύρι
  2. 1 1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1/2 κούπα κοσκινισμένο κακάο Van Houten
  4. 1/4 κ.γ. αλάτι
  5. 1/2 κούπα ζάχαρη
  6. 145 γρ. βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
  7. 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  8. 1 βανίλια
  9. 60 γρ. πικρή σοκολάτα, λιωμένη και κρύα
  10. 1/2 κούπα γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  11. 1/2 κούπα βραστό νερό
  12. 100 γρ. κομματάκια ή ψηφίδες σοκολάτας, ανακατεμένα με λίγο αλεύρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από το βραστό νερό (και τα κομματάκια σοκολάτας) και χτυπάμε καλά.

  2. 2

    Ρίχνουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για λίγο ακόμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας, αν βάλουμε.

  4. 4

    Επενδύουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.

  5. 5

    Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.

  6. 6

    Ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας ή το στολίζουμε όπως αλλιώς θέλουμε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (29)

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
Και μόνο από την φωτογραφία σου βάζω 5 πιρουνάκια.Θα το φτιάξω σίγουρα τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω!!!

Από

Demi79
Demi79 @cook_8455860
στις