Yπερτέλειο ωγκρατέν
Πεινούσα και κλασσικά ανακάτεψα ότι βρήκα στο ψυγείο και στα ντoυλάπια. Πολλά υλικά leftovers, πολλά λαχανικά και πολλή βιασύνη. Το αποτέλεσμα...υπερτέλειο! Πραγματικά δεν το περιμέναμε τόσο νόστιμο! "Η συνταγη αυτή δεν πληρώνεται" μου είπαν στο τέλος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δεν έχει καμιά δυσκολία, απλώς τα κόβουμε όλα τουρλού στο ταψί! Για ποιο light αποτέλεσμα, κάντε την χωρίς ην κρούστα. Η νοστιμιά μέσα είναι ακριβώς η ίδια. Η κρούστα δεν είναι καν απαραίτητη!Για να ψηθουν καλά τα μακαρόνια θα πρέπει το νερό και το γάλα να σκεπάζουν οριακά τα υπόλοιπα υλικά.
Υλικά
-
1/2 συσκευασία ζυμαρικά (κοχύλια)
-
1 μελιτζάνα μεγαλη
-
1 κολοκυθάκι μεγάλο
-
2 ντομάτες ώριμες
-
3 πιπεριές πράσινες
-
1/2 κρεμμύδι
-
3 κ.σ. μαιντανό
-
100 γρ τυρί φέτα
-
1/4 συσκευασίας παριζάκι
-
1 κρασοπότηρο γάλα light
-
2 κρασοπότηρα νερό
-
1 κγ ρίγανη
-
1 κγ δυόσμο
-
Για την κρούστα
-
200 γρ κρέμα γάλακτος light
-
200 γρ κίτρινο τυρί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε μέτριο ταψίΚόβουμε σε μπουκιές τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παριζάκι και τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα.
-
3
Ρίχνουμε και τα κοχύλια, το νερό, το γάλα, τη ρίγανη και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
-
4
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Μισή ώρα περίπου στο δυνατό.
-
5
Μόλις έχουν γίνει τα μακαρόνια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, απλώνουμε πάνω το τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
-
6
Ψήνουμε στην πανω αντίσταση για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πιάσει κρούστα!
Σχόλια (5)