Ζαγορίτικη αλευρόπιτα
Μια εύκολη και γρήγορη τυροπιτούλα!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
-
2
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
-
3
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
-
4
Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.
-
5
Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με ενα πινελάκι.
-
6
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
-
7
Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, αέρα αντιστάσεις για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια